Rent tak tvätta tak tak tvätt

Ett Rent tak är ett friskt tak

  

 

 

Här under finner du en del av anledningarna till varför man bör tvätta sitt tak och hålla det rent. 

 

 

Ett tak är det mest utsatta och känsligaste delen av huset, det utsätts för väderförhållanden som snabbt ändrar karaktär, styrka och mängd.

Man kan kalla taket för den femte fasaden, som vi anser är den viktigaste. Varför säger vi den mest känsligaste delen av ett hus? Ganska enkelt egentligen, två faktorer som spelar stor roll är höjden upp till taket och okunskap på vad man ska titta efter.
Taket tar man bara för givet är något som är underhållsfritt och bekymmersfritt, även fast taket är vårt främsta skydd mot våra väderlekar.
Det är alltför många som aldrig lägger en tanke åt taket och dess skick innan det är för sent och kostnaderna blir på gränsen till orimligt höga.

Även om vi kan se att det ligger mossa och annat på taket så tar man inte tag i det, man bara hoppas på att det blåser ned någon dag.
Men om ni hade sett samma sak på husfasaden, hade man då reagerat annorlunda och åtgärdat det?
Med metoder som att spola på med vatten och gärna då med högtryck på taken är bara positivt om man vill få ett snabbt resultat, dock också kortvarigt.
Det som sker är att man trycker in det bakteriella ännu djupare ner i porerna på takpannorna, så det får skugga och fukt hela tiden.
Sedan så sätter det höga vattentrycket en enorm belastning på ytskiktet av pannorna.
Vad tror ni händer då lagom till den kommande vintern?
En annan aspekt på det hela är att det faktiskt skadar vårt rykte och trovärdighet, om man nu förknippar oss med firmor som faktiskt gör rent taken på detta sätt.
Vår metod är enkel men ändå förenad med kunskap och mod.
Det är inte alla som trivs med höga höjder, branta tak och luriga fästanordningar.
Vi vet vad man skall titta efter, vad man letar efter och hur man åtgärdar svagheterna.
Det är främst skicket på era pannor, underlag, vilka verktyg som är lämpligast att nyttja och helheten på taket som påverkar slutresultatet.
Vi har tackat nej till kunder som vi helt enkelt inte riktigt tror på att taket kan bli tillräckligt rent på grund av att man har försummat sitt tak alldeles för länge.
Samt där skicket på plattorna har varit helt enkelt för tunna eller i för dåligt skick för att det ska vara en idé att göra rent.
Ibland får vi rekommendera kunden att byta takpannor istället.